FairyBums

FairyBums, de wasbare luier van Beloved Fairy.
Voorgevormde luiers & overbroekjes, in unieke printjes: klik hier om te shoppen.

Alle luiers worden stuk voor stuk door mijzelf gemaakt. Ze bestaan uit bamboe terry, met een laagje bamboe katoenfleece tegen de billen voor een lekker zacht en droog gevoel. De kern van de luier is van katoen. Aan de buitenkant zit een laagje tricot of french terry, voor het leuke printje. Door deze materiaalkeuze zijn de luiers zacht en soepel, en blijven dit ook na het wassen.

Alle luiers zijn One of a Kind.

De voorgevormde newborn luiers hebben een naveluitsparing aan de voorkant. Bij deze luier zit één extra inklikbare booster om zo nodig de absorbtie te verhogen. Vanaf maat 1 komt de luier met twee inklikbare boosters om stapsgewijs het absorbtievermogen te verhogen, zo heb je een mooie slanke luier voor overdag, maar kun je hem ook als goed absorberende nachtluier gebruiken.

Tevens heb ik een speciale booster ontwikkeld, geschikt voor jongetjes en/of buikslapers, deze bevat een grotere absorbtie aan de voorkant en is los te bestellen. (momenteel niet op voorraad, ik hoop deze zo snel mogelijk weer aan te bieden)

Maattabel: *
0: Newborn: 2.5 – 6kg
1: Small: 4.5 – 9kg
2: One Size: 4.5 – 15kg
3: Large: 11 – 18+kg

* De maat is bij benadering, dit is ook afhankelijk van hoeveel extra boosters je er in stopt, en van de bouw van je kindje. Twijfel je en wil je advies, stuur me gerust een berichtje!

FairyBums Overbroekjes zijn zo gemaakt dat ze perfect over de FairyBums voorgevormde luier passen, natuurlijk zijn ze ook in combinatie met andere luiers te gebruiken. De overbroekjes bestaan uit één laagje pul, met net als de voorgevormde luiers aan de buitenkant een laagje tricot of french terry met een leuk printje. Dit geeft de overbroekjes een zachte look, en door deze materiaalkeuze blijven de overbroekjes soepel en laten ze geen striemen achter. Voor de overbroekjes hou ik dezelfde maattabel aan als de voorgevormde luiers, echter wanneer je ze gebruikt met enkel inleggers zullen ze wat langer door te dragen zijn.

Wasvoorschrift:

Stap 1: koud spoelen + centrifugeren, met wasmiddel voor lichtbevuilde was
Stap 2: intensief programma op 60 graden, met wasmiddel voor zwaarbevuilde was

Gebruik een wasmiddel met <5% zeep, om build up te voorkomen. Gebruik geen wasverzachter.

De voorgevormde luiers kunnen in de droger, maar dit is niet goed voor de elastieken en de bamboe, dus het verkort de levensduur. Ik raad aan ze aan de lucht te laten drogen. Laat eventuele boosters niet aan de luier vast zitten als je ze ophangt, dit rekt de elastieken onnodig op. Leg de luier niet te drogen op de verwarming.
Vlekken na het wassen? Dit is geen vuil, maar kleurstof uit voeding. Hang de luier in de zon, dan trekt de vlek vanzelf weg.

De overbroekjes mogen niet in de droger, hang ze ook niet met het PUL (binnenkant) naar boven in de zon.